Una dintre cele mai apetisante aperitive pe care le astepti la restaurant este acele bucatele de class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/ class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/ paine " title="paine">paine " title="paine">paine prajita, frecata cu usturoi si condimentata cu ierburi aromatice. Poti face asa ceva si la tine in bucatarie, pentru a te rasfata cu o gustare savuroasa.
Ingrediente pentru paine prajita cu usturoi
- 1 paine de buna calitate
- ½ cana unt nesarat, moale
- 2 catei de usturoi, tocati
- 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
-
¼ cana Parmezan (optional)
Cum se prepara painea prajita cu usturoi
Incalzeste cuptorul la 195 grade Celsius. Taie painea in jumatate, pe lungime. Intr-un castron, amesteca usturoiul cu untul si patrunjelul, apoi intinde compozitia pe miezul de paine. Pune apoi painea intr-o tava si da-o la cuptor pentru 10 minute.
Apoi scoate tava si presara pe paine Parmezanul. Apoi da paine inapoi la cuptor si las-o foarte putin, in jur de un minut, pana cand painea capata culoare, iar branza se topeste, fara sa se arda.
Apoi scoate painea si las-o sa se raceasca cateva minute.
Cum se serveste painea prajita cu usturoi
Taie-o felii si serveste-o intr-un cosulet.