Aperitive

#paine #usturoi #ulei #patrunjel

Retete simple: paine prajita cu usturoi

Una dintre cele mai apetisante aperitive pe care le astepti la restaurant este acele bucatele de class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/ class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/ paine " title="paine">paine " title="paine">paine prajita, frecata cu usturoi si condimentata cu ierburi aromatice. Poti face asa ceva si la tine in bucatarie, pentru a te rasfata cu o gustare savuroasa.

Ingrediente pentru paine prajita cu usturoi
 

  • 1 paine de buna calitate
  • ½ cana unt nesarat, moale
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
  • ¼ cana Parmezan (optional)
     

Cum se prepara painea prajita cu usturoi
 

Incalzeste cuptorul la 195 grade Celsius. Taie painea in jumatate, pe lungime. Intr-un castron, amesteca usturoiul cu untul si patrunjelul, apoi intinde compozitia pe miezul de paine. Pune apoi painea intr-o tava si da-o la cuptor pentru 10 minute.

Apoi scoate tava si presara pe paine Parmezanul. Apoi da paine inapoi la cuptor si las-o foarte putin, in jur de un minut, pana cand painea capata culoare, iar branza se topeste, fara sa se arda.

Apoi scoate painea si las-o sa se raceasca cateva minute.
 

Cum se serveste painea prajita cu usturoi
 

Taie-o felii si serveste-o intr-un cosulet.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare