Pentru serile tarzii de vara, cand nu stii ce sa mai gatesti la cina, iti oferim o reteta delicioasa de orez, preparat intr-o maniera inedita.
Ingrediente pentru risotto al vino rosso
250 g orez
1 ceapa medie
1 catel usturoi
2-3 frunze salvie
500 ml supa de legume
500 ml vin rosu
100 g unt
100 g parmezan
sare
Cum se prepara risotto al vino roso
Pune untul la topit intr-o tigaie incapatoare, adauga ceapa tocata marunt si usturoiul pisat, apoi lasa-le sa se rumeneasca usor. Pune salvia si toarna orezul spalat.
Amesteca bine in tigaie, astfel incat untul sa patrunda in tot orezul. Toarna jumatate din cantitatea de vin si un polonic din supa calda, apoi continua sa amesteci, ca nu cumva sa se lipeasca orezul.
Adauga restul de vin si supa si lasa orezul sa mai fiarba, circa 30 de minute, apoi adauga sare dupa gust.
Cum se serveste risotto al vino roso
Serveste risoto cald cu parmezan ras deasupra.
Foto: nonna-papera.blogspot.com
#orez #retete #risotto #risotto al vino rosso
Risotto al vino rosso
Risotto al vino rosso Pentru serile tarzii de vara, cand nu stii ce sa mai gatesti la cina, iti oferim o reteta delicioasa de orez, preparat intr-o maniera inedita.- 2012-06-18 2012-06-18
Articole din aperitive
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului