Rosiile Cezanne la cuptor cu pesmet sunt o varianta de aperitive pentru o masa festiva , dar si pentru o masa obisnuita, in familie. Rosiile sunt marfumate cu ierburi aromatice si stropite cu ulei de masline.
Ingrediente pentru rosii Cezanne cu pesmet la cuptor
- 10 rosii
- 1 legatura de patrunjel
- 2 linguri pesmet
- 5 linguri ulei de masline
- 3 catei usturoi
- 2 linguri sare
- 1 lingurita busuioc
-
1 varf de cutit de piper
Cum se prepara rosiile Cezanne cu pesmet la cuptor
Spala bine rosiile, sterge-le si taie-le in jumatate. Presara o cantitate generoasa de sare pe un tocator de lemn sau pe o tava si aseaza rosiile in sare, cu partea taiata in jos. Lasa-le asa 10 minute, apoi strange-le usor, pentru a elimina excesul de apa sau semintele.
Incalzeste cuptorul la 235 de grade Celsius. Unge o tava mare cu ulei. Taie usturoiul fin si toaca patrunjelul si busuiocul. Pune intr-un castron patrunjelul , usturoiul, busuiocul si piperul si amesteca-le bine.
Aseaza rosiile in tava, cu jumatatile taiate in sus. Unge fiecare rosie cu amestecul din castron, toarna apoi ulei de masline peste rosii si presara-le cu pesmet.
Da rosiile la cuptor pentru 25 de minute.
Cum se servesc rosiile Cezanne cu pesmet la cuptor
Se servesc imediat.