Aperitive

#rosii #pesmet #ulei #usturoi

Rosii Cezanne cu pesmet la cuptor

Rosiile Cezanne la cuptor cu pesmet sunt o varianta de aperitive pentru o masa festiva , dar si pentru o masa obisnuita, in familie. Rosiile sunt marfumate cu ierburi aromatice si stropite cu ulei de masline.

Ingrediente pentru rosii Cezanne cu pesmet la cuptor
 

  • 10 rosii
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 linguri pesmet
  • 5 linguri ulei de masline
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri sare
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 varf de cutit de piper   
     

Cum se prepara rosiile Cezanne cu pesmet la cuptor
 

Spala bine rosiile, sterge-le si taie-le in jumatate. Presara o cantitate generoasa de sare pe un tocator de lemn sau pe o tava si aseaza rosiile in sare, cu partea taiata in jos. Lasa-le asa 10 minute, apoi strange-le usor, pentru a elimina excesul de apa sau semintele.

Incalzeste cuptorul la 235 de grade Celsius. Unge o tava mare cu ulei. Taie usturoiul fin si toaca patrunjelul si busuiocul. Pune intr-un castron patrunjelul , usturoiul, busuiocul si piperul si amesteca-le bine.

Aseaza rosiile in tava, cu jumatatile taiate in sus. Unge fiecare rosie cu amestecul din castron, toarna apoi ulei de masline peste rosii si presara-le cu pesmet.

Da rosiile la cuptor pentru 25 de minute.
 

Cum se servesc rosiile Cezanne cu pesmet la cuptor


Se servesc imediat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului