Daca ai rosii coapte pe care vrei sa le folosesti intr-un mod diferit, de ce nu ai face cateva aperitive din carne tocata de vita , condimente si branza? Este un preparat delicios si hranitor, care va fi in mod sigur pe placul tuturor.
Ingrediente pentru rosiile umplute cu carne de vita
- 6 rosii
- 450 gr carne tocata de vita
- 1 ceapa taiata
- 2 lingurite busuioc uscat
- 1 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper
- 1/2 cana orez gatit
- 1/2 cana branza Cheddar , rasa
-
1 ou batut usor.
Cum se prepara rosiile umplute cu carne de vita
Taie rosiile in partea de sus pentru a le scoate "capacul". Scobeste cu grija pulpa. Pune deoparte pulpa de rosii.
Pune intr-o tigaie carnea de vita cu ceapa si putin ulei si caleste-le pana cand carnea isi schimba culoarea. Scurge apoi uleiul si adauga busuiocul, sarea si piperul, apoi o cana de pulpa de rosii. Lasa totul la fiert pana cand da in clocot. Da focul mai mic si lasa mancarea sa se faca 10 minute, pana cand tot lichidul s-a evaporat.
Adauga orezul, branza si oul. Amesteca totul pentru a avea o compozitie omogena. Pregateste o tava pentru cuptor, dandu-o cu putin ulei. Umple rosiile cu umplutura din tigaie si apoi pune-le in tava. Lasa-le la cuptor pentru 20 de minute, la 195 grade Celsius.
Cum se servesc rosiile umplute
Se servesc imediat.