Rosiile umplute cu ciuperci constituie un aperitiv delicios, cu aspect festiv, potrivit pentru un platou pe masa de sarbatori .
Ingrediente pentru rosii umplute cu ciuperci
- 6 rosii
- 3 linguri unt
- 450 gr ciuperci, taiate fin
- 1 catel usturoi, tocat
- 2 linguri smantana
- 1/4 cana pesmet
- parmezan ras
- patrunjet maruntit
-
sare si piper dupa gust.
Cum se prepara rosiile umplute cu ciuperci
Taie rosiile in jumatate pe orizontala. Scobeste apoi 1/4 cana de miez din fiecare jumatate. Asezoneaza cu sare si piper. Topeste untul intr-o tigaie si soteaza usturoiul 2 minute. Adauga ciupercile si soteaza-le cam 20 de minute, pana devin maronii. Adauga smantana si continua sa tii pe foc pana cand sosul aproape s-a evaporat complet. Adauga sare si piper dupa gust. Ia tigaia de pe foc si adauga pesmetul, amestecand foarte bine.
Umple fiecare rosie cu 1/4 cana din compozitia de ciuperci. Adauga parmezan si patrunjel pe fiecare rosie umpluta. Aseaza rosiile pe o hartie de copt intr-o tava si da la cuptor la 220 grade Celsius pentru 8 minute.
Cum se servesc rosiile umplute cu ciuperci
Rosiile se servesc ca atare.
Sursa foto: v- gourmet .com
Autor: Andra Rotaru