Salata capresse cu paste si balsamic este usor de preparat si ideala pentru mesele usoare. Are un gust racoritor si parfumat. Se poate servi si cu pesto de busuioc .
Ingrediente pentru cu paste si otet balsamic
200 grame paste scurte fierte
300 grame rosii
200 grame branza mozzarella taiata in cubulete
busuioc proaspat, tocat.
Pentru sosul cu otet balsamic:
20 ml ulei de rapita
10 ml ulei de masline
20 ml otet balsamic
5 grame zahar
1 catel de usturoi, maruntit
sare
piper.
Cum se prepara salata capresse cu paste si otet balsamic
Fierbe pastele in apa fierbinte cu sare. Cand sunt gata scurge-le de apa si lasa-le sa se raceasca. Aseaza apoi pastele intr-un bol, adauga rosiile taiate pe jumatate, cubuletele de mozzarella si busuiocul tocat.
Pentru sos, combina intr-un bol toate ingredientele. Asezoneaza cu sare, piper si otet balsamic. Toarna sosul peste salata si amesteca bine.
Cum se serveste salata capresse cu paste si otet balsamic
Salata capresse cu paste si otet balsamic se serveste ca atare sau cu sos pesto de busuioc.