Sparanghelul la gratar cu reductie de otet balsamic se poate servi ca garnitura, langa o friptura de vita su chiar singur, dupa preferinta.
Ingrediente pentru sparanghel cu reductie de otet balsamic
0,3 kg sparanghel crud, curatat
2 lingurite ulei de masline
1/2 ceasca (100 ml)otet balsamic, pentru reductie
piper,proaspat macinat
50 g parmezan
Cum se prepara sparanghel cu reductie de otet balsamic
Spala sparanghelul si rupe-i varfurile. Unge o tigaie tip grill cu doua lingurite de ulei de masline si pune sparanghelul pe gril, circa 5 minute, intorcandu-l pe toate partile.
Intre timp, pregateste reductia de otet. Pune o jumatate de ceasca de otet intr-o craticioara si las-o sa fiarba la foc mic, circa 10 minute. Trebuie sa obtii un sos gros, care are cam 50% din volumul initial.
Serveste sparanghelul stropit cu reductia de otet si parmezan ras deasupra.
Cum se serveste sparanghel cu reductie de otet balsamic
Serveste sparanghelul cald, imediat dupa ce l-ai pregatit.
#otet balsamic #retete #gratar #sparanghel #sparanghel la gratar
Sparanghel la gratar cu reductie de otet balsamic
Sparanghel la gratar cu reductie de otet balsamic Sparanghelul la gratar cu reductie de otet balsamic se poate servi ca garnitura, langa o friptura de vita su chiar singur, dupa preferinta.- 2012-05-22 2012-05-22
Articole din aperitive
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu