Aperitive

#tapas #retete # rosii uscate # pastrama de vita #tapas cu rosii uscate

Tapas cu rosii uscate si pastrama de vita

Tapas reprezinta denumirea generica pentru diferite aperitive din bucataria spaniola.

Ingrediente pentru tapas cu rosii uscate si pastrama de vita

8 felii pastrama vita

2 lingurite de frunze de cimbru (sau rozmarin) proaspat

1 bagheta proaspata

250 g branza Brie, rece, feliata

sare

piper negru, proaspat macinat

8 rosii uscate in cuptor

Cum se prepara tapas cu rosii uscate si pastrama de vita

Feliaza bagheta pe diagonala, astfel incat sa obtii circa opt felii de paine. Unge aceste felii cu ulei, presara peste ele sare si piper, apoi pune-le la copt, la 220 de grade, circa un minut.

Scoate feliile de bagheta, acopera-le cu branza, apoi aseaza peste ele pastrama de vita si feliile de rosii uscate. Mai baga aperitivele la cuptor circa 2 minute, astfel incat sa se topeasca branza.

Aseaza peste tapas verdeata proaspata (cimbru, rozmarin).

Cum se servesc tapas cu rosii uscate si pastrama de vita

Serveste tapas calde.

Foto:ydean.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete