Tarta cu prosciutto si ceapa verde este ideala pentru un mic dejun decadent. Alaturi de un pahar cu suc proaspat de portocale si o cana de cafea fierbinte, aceasta tarta iti va oferi energia necesara pentru intreaga zi.
Ingrediente pentru tarta cu prosciutto si ceapa verde
- aluat pentru tarta
- 1 albus
- 20 ml ulei de masline
- 100 grame prosciutto taiat subtire
- 5 oua batute
- 100 grame branza mascarpone
- 250 grame parmezan ras
- 4 cepe verzi
-
sare
-
piper
-
unt
- faina.
Cum se prepara tarta cu prosciutto si ceapa verde
Unge o forma de tarta cu unt si pudreaza cu faina. Aseaza aluatul in forma de tarta si unge-l cu albusul batut de ou. Da tava la cuptor pentru 10 minute. Scoae apoi tava si lasa aluatul sa se raceasca.
Intr-o tigaie incinge uleiul. Adauga feliile de prosciutto si caleste, pana devin crocante. Scoate din tigaie si scurge pe un prosop de hartie de bucatarie.
Intr-un bol amesteca ouale batute cu branza mascarpone , parmezanul ras, ceapa verde, sare si piper. Amesteca bine, pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate.
Adauga apoi si prosciutto. Toarna compozitia peste aluat. Da tava la cuptorul incins pentru 20 - 30 de minute.
Cum se serveste tarta cu prosciutto si ceapa verde
Tarta cu prosciutto si ceapa verde se serveste ca atare, la temperatura camerei.