Pentru platoul cu aperitive de Paste pregateste si o tarta proaspata si cremoasa. Tarta cu sparanghel este satioasa si gustoasa si poate fi seervita atat calda, cat si rece.
Ingrediente pentru tarta cu sparanghel
- 500 grame sparanghel
- 1 foaie de aluat
- 250 grame cascaval ras
- 20 ml suc de lamaie
- 10 grame coaja rasa de lamaie
- 10 ml ulei de masline
-
sare
- piper.
Cum se prepara tarta cu sparanghel
Intr-o cratita fierbe sparanghelul in apa cu sare. Cand s-a fiert, scurge sparanghelul de apa.
Pe o tava tapetata cu hartie de copt, intinde foaia de aluat. Da tava la cuptorul incins pentru 10 - 15 minute, pana aluatul devine auriu.
Presara 200 grame cascaval peste aluat. Aseaza peste cascaval sparanghelul. Deasupra presara restul de cascaval.
Intr-un bol amesteca sucul de lamaie, coaja de lamaie, uleiul, sare si piperul. Toarna sosul peste sparanghel.
Da tava la cuptor pentru 10 - 15 minute, pana cand branza se topeste.
Cum se serveste tarta cu sparanghel
Tarta cu sparanghel se serveste calda, feliata.