Tarta elvetiana cu bacon si sfecla mangold este mancarea perfecta pentru zilele toride de vara. Se pregateste usor, este foarte hranitoare si satioasa.
Ingrediente pentru tarta elvetiana cu bacon si sfecla mangold:
Pentru tarta:
- 2/3 cana faina de secara
- o ceasca si jumatate de faina alba
- 1/4 lingurita de sare
- 8 linguri de unt
- 1/3 cana de apa cu gheata
Pentru umplutura:
o sfecla mangold
doua felii de bacon
o ceapa
200 g branza Gruyere
3 oua
sare si piper
Cum se prepara tarta elvetiana cu bacon si sfecla mangold:
Taie frunzele de sfecla si ceapa marunt. Incinge putin ulei intr-o tigaie mare si rumeneste baconul. Adauga si frunzele de sfecla, si ceapa in acelasi ulei si caleste-le aproximativ 3 minute.
Pentru tarta amesteca toate ingredientele pana cand obtii un aluat omogen si elastic. Rade branza, apoi pune amestecul de sunca peste tarta. Asezoneaz-o cu sare si piper dupa gust si presara peste ea si branza. La final, pune tarta la copt pentru aproximativ 45 de minute.
Cum se serveste tarta elvetiana cu bacon si sfecla mangold:
Tarta elvetiana se serveste atat calda, cat si rece, ca aperitiv.
Sursa foto: healthygreenkitchen.com