Daca vrei sa iti surprinzi musafirii cu un aperitiv rafinat si spectaculos, atunci alege tartarul de ton cu avocado. Are o aroma deosebita si este savuros.
Ingrediente pentru tartarul de ton cu avocado:
Pentru tartar:
- 300 g file de ton
- 1 legatura de ceapa verde
- 1 avocado
- 2 lime
- 2 linguri de ulei de masline
- ghimbir
- cimbru
- sare si piper
Pentru sos:
- 30 g pasta de ardei iute
- 1 lingurita de otet de mere
- 1 lingurita de zahar
Cum se prepara tartarul de ton cu avocado:
Taie fileurile de ton foarte marunt si asezoneaza-le cu sare, piper si cimbru, dupa gust. Curata avocado si scoate-i samburele. Stropeste avocado cu zeama de lamaie si amesteca-l cu tonul.
Toaca marunt ceapa si ghimbirul, apoi amesteca toate ingredientele si asezoneaza-le cu ulei. Lasa comopozitia de o parte 30 de minute ca sa se intrepatrunda aromele.
Pentru sos, amesteca pasta de ardei cu ulei, otet si zaharul si bate-le bine cu telul.
Toarna tartarul in forme si preseaza-l bine, apoi rastoarna-l in farfurii.
Cum se serveste tartarul de ton cu avocado:
Tartarul de ton cu avocado se serveste rece, cu sos si lamaie, decorat cu ceapa verde.
Sursa foto: gikitchen.wordpress.com