Aperitive

#ton #avocado #tartar de ton #retete tartar

Tartar de ton cu avocado

Daca vrei sa iti surprinzi musafirii cu un aperitiv rafinat si spectaculos, atunci alege tartarul de ton cu avocado. Are o aroma deosebita si este savuros.


Ingrediente pentru tartarul de ton cu avocado:

Pentru tartar:

  • 300 g file de ton
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 avocado
  • 2 lime
  • 2 linguri de ulei de masline
  • ghimbir
  • cimbru
  • sare si piper


Pentru sos:

  • 30 g pasta de ardei iute
  • 1 lingurita de otet de mere
  • 1 lingurita de zahar


Cum se prepara tartarul de ton cu avocado:

Taie fileurile de ton foarte marunt si asezoneaza-le cu sare, piper si cimbru, dupa gust. Curata avocado si scoate-i samburele. Stropeste avocado cu zeama de lamaie si amesteca-l cu tonul.

Toaca marunt ceapa si ghimbirul, apoi amesteca toate ingredientele si asezoneaza-le cu ulei. Lasa comopozitia de o parte 30 de minute ca sa se intrepatrunda aromele.

Pentru sos, amesteca pasta de ardei cu ulei, otet si zaharul si bate-le bine cu telul.

Toarna tartarul in forme si preseaza-l bine, apoi rastoarna-l in farfurii.


Cum se serveste tartarul de ton cu avocado:

Tartarul de ton cu avocado se serveste rece, cu sos si lamaie, decorat cu ceapa verde.

Sursa foto: gikitchen.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului