1. Margarita cu mango si busuioc
Ingrediente:
- gheata
- 63 g zahar
- 80 ml apa
- 150 g piure de mango
- 30 ml tequila blanco
- 8 ml lichior cu aroma de portocale
- 20 ml de suc proaspat de lime
- 2 frunze de busuioc proaspat, maruntite
- 30 ml apa minerala, rece
Mod de prepare:
Pentru piureul de mango: adauga mango, zaharul si apa intr-un blender si amesteca pana cand se formeaza o pasta. Adauga mixtura nou formata intr-un recipient si pastreaz-o la rece, in frigider. Este recomandat sa fie consumata in cel mult 3 zile.
Introdu piureul de mango, tequila, lichiorul cu aroma de portocale, sucul de lime si busuiocul maruntit intr-un shaker. Adauga gheata si acopera shakerul. Agita-l bine timp de cateva secunde. La final, umple un pahar cu gheata si toarna cocteilul. Toarna apa minerala si pune sare pe marginea paharului.
2. Margarita clasica
Ingrediente:
- gheata
- 45 ml tequila blanco
- 30 ml suc proaspat de lime
- 15 ml lichior de portocale Cointreau
Mod de preparare:
Umple un pahar cu gheata si decoreaza-l cu sare pe margine (optional). Adauga tequila, sucul de lime si lichiorul de portocale Cointreau intr-un shaker. Amesteca bine ingredientele, apoi toarna continutul in paharul gata decorat. Serveste imediat.
3. Margarita Blood Orange
Ingrediente:
- 15 ml tequila Sauza blanco
- 20 ml lichior de portocale Cointreau
- 15 ml suc proaspat de lime
Mod de preparare:
Ia un shaker si adauga tequila Sauza blanco, sucul de lime si lichiorul de portocale Cointreau. Amesteca bine toate ingredientele de mai sus. Intre timp, ia un pahar si pune cateva cuburi de gheata. Adauga cocteilul Margarita Blood Orange in pahar si decoreaza cu sare si o bucatica de portocala.
Sursa foto: chow.com