Bauturi

#bauturi alcoolice #cocktailuri #retetecocktail #cocktailuri spirtoase

4 cocktailuri spirtoase usor de facut acasa, pentru o petrecere fastuoasa

Bauturile spirtoase vor ocupa mereu un loc special in meniul petrecerilor fastuoase. Ginul, romul sau whisky-ul nu pot lipsi la un eveniment important, cu atat mai mult cu cat ele pot fi introduse in cocktailuri spirtoase cu nume pretentioase. Ti-am pregatit cateva retete usor de facut acasa, la fel de spectaculoase ca sortimentele pe care le comanzi in cluburile exclusiviste.

Localurile de 5 stele din New York au dat nastere unor cocktailuri spirtoase deja faimoase in cercurile sociale, pe care le poti pregati si tu acasa, pentru o petrecere cu invitati pretentiosi.


1. Uraganul

Contrar numelui sau intimidant, cocktailul pe baza de rom intitulat "Uraganul" este mai degraba apreciat pentru aroma sa dulce-intepatoare, decat pentru tarie. Intr-un pahar de sampanie, adauga gheata zdrobita, pana la 1/4 din inaltimea paharului. Amesteca apoi rom jamaican (100 ml) cu sampanie (80 ml), sirop de fructul pasiunii si adauga la sfarsit o felie de lamaie. Bautura are o culoare distincta de roz-piersica si este foarte racoritoare.



Sursa foto: whstatic.com


2. Ruleta francezului

Preparat intr-un pahar clasic scund si lat, din 60 ml whisky, 20 ml bitter si un strop de absint, cocktailul "Ruleta francezului" sterge linia fina dintre rafinat si racoritor. Servit fara indulcitori sau siropuri, cocktailul are o nuanta rosiatica intensa si incanta simturile consumatorilor de bauturi spirtoase tari, in forma lor naturala.



Sursa foto: amazonaws.com


3. Mere&pere

Ghimbirul este un ingredient dificil de adaptat cocktailurilor, de aceea este folosit in general alaturi de alte arome foarte tari. Specialitatea numita "Mere&pere" nu poate sa nu ramana in memoria unor musafiri cu gusturi alese la bauturi.

Reteta presupune sa amesteci sirop de ghimbir cu coniac de pere, tuica de mere si suc de lamaie. Adauga si cativa stropi de cidru de mere, precum si 2-3 cuburi de gheata. Vei obtine un cocktail dulceag, cu note intepatoare surprinzatoare. Pentru decor, poti folosi cateva felii de mere taiate subtire si prinse cu o scobitoare lunga, peste care presari putina scortisoara.



Sursa foto: time.com


4. Poinsetta

Daca nu esti un fan declarat al ginului, ai putea sa descoperi farmecul aromei sale cu ajutorul unui cocktail extrem de apreciat in luxosul local Gin Palace din New York.

Amesteca 150 ml de gin, cu sirop de scortisoara, suc de lamaie, sirop de rodii, cuisoare si un strop de bitter slab concentrat. Se serveste cu doua cuburi de gheata si o felie de lamaie pentru decor.



Sursa foto: worldpub.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului