1. Foloseste apa plata sau purificata
Evita sa folosesti apa de la robinet in prepararea ceaiului. Urmele de clor din apa potabila schimba gustul bauturii si nu trebuie sa fii un fin degustator pentru a-ti da seama de acest lucru. Incearca sa prepari un ceai cu apa plata sau purificata si vei simti imediat diferenta.
2. Foloseste ceai natural, in forma uscata si renunta la plicuri
Desi plicurile de ceai cu pulbere din plante sunt mai practice, intrucat pot fi utilizate oriunde, oricand, specialistii sustin ca cele mai sanatoase, gustoase si aromate ceaiuri sunt cele cumparate in forma naturala, uscata. Chiar daca necesita mai mult efort de preparare, intrucat este nevoie de strecurarea ceaiului inainte de consum, gustul savuros pe care-l obtii merita acest "sacrificiu" infim.
3. Nu fierbe ceaiul odata cu apa
Este gresit sa adaugi frunzele sau plicurile de ceai la fiert, odata cu apa. Ceaiul trebuie adaugat dupa ce apa clocoteste si lasat sa se infuzeze in tihna, timp de cateva minute. Prin fierbere, se pierde aroma autentica a ceaiului si odata cu ea, si nutrientii esentiali pentru sanatate.
4. Respecta timpul de infuzat inscris pe ambalaj
In niciun caz nu lasa ceaiul sa "zaca" in apa zeci de minute sau pe toata durata consumului lui. In general, ceaiurile trebuie lasate la infuzat undeva intre 3 si 5 minute, insa timpul variaza in functie de sortimentul sau combinatia de plante aleasa, de aceea, este indicat sa respecti intotdeauna recomandarile inscrise pe ambalaj. In cazul in care il lasi prea putin timp, plantele nu-si vor disipa aromele corespunzator in apa, iar daca il lasi prea mult, risti sa capete un gust neplacut, amarui.
5. Renunta la zahar
Daca vrei sa te bucuri cu adevarat de un gust autentic al ceaiului pe care obisnuiesti sa-l bei cu atata placere, renunta sa-l indulcesti sau, daca o faci, inlocuieste zaharul cu mierea, care completeaza si intensifica perfect aromele din bautura.
Sursa foto: Wallpaperswide.com