Bauturi

#bauturi reci #retete #bauturi #fructe #bauturi naturale

6 retete de bauturi naturale din fructe

Daca te-ai saturat sa bei apa si vrei sa elimini din alimentatia ta sucurile din comert, invata sa faci bauturi naturale din fructe la tine in bucatarie. Foloseste fructe proaspete, condimente, lapte, miere si alte ingrediente simple.

1. Limonada cu pomelo, miere si ghimbir

Limonada cu pomelo, miere si ghimbir este o bautura inedita si racoritoare, potrivita pentru zilele calduroase ale verii. Pe langa cele trei ingrediente, mai ai nevoie de apa si lamaie. Pune-o la rece inainte de a o servi garnisita cu felii de lamaie.

2. Milkshake cu ciocolata si banane

Foloseste bananele coapte si proaspete din aceasta vara pentru o bautura foarte populara: milkshake cu ciocolata si banane. Preparatul se face numai din patru ingrediente simple si trebuie consumat moderat, deoarece ingrasa. Bautura este perfecta in zilele in care ai nevoie de mai multa energie.

3. Smoothie cu mar si castravete

Daca nu ti-e teama de bauturile acelea verzi din fructe si legume despre care se spune ca sunt foarte sanatoase, incearca o reteta de smoothie cu mar si castravete. Preparatul contine mere, castravete, scortisoara si miere.

4. Ceai de afine si scortisoara

Vara trebuie sa bei multe lichide pentru a-ti purifica organismul si pentru a slabi mai usor. Ceaiurile sunt sanatoase, dar te poti plictisi rapid de ele. Invata sa faci acasa ceaiuri aromate si apetisante precum cele pe care le savurezi in ceainarii. Incearca o reteta de ceai de afine si scortisoara. Adauga niste apa, miere, cuisoare si lamaie.

5. Suc de fructe combinate

Daca iti vin in vizita prietenii, stoarce niste mere, piersici, caise si lamaie. Incearca o reteta delicioasa de suc din fructe combinate. Bautura este extrem de simpla si de naturala, continand numai fructe, fara niciun alt ingredient.

6. Suc de mere, lamaie si legume

Amesteca lamaile cu merele, castravetii si morcovii. Vei obtine un preparat plin de vitamine si nutrienti. Fa un suc de mere, lamaie si legume. Il poti servi si la micul dejun deoarece este energizant si hranitor.

Foto : cfs.gov.hk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului