Ingrediente pentru cafeaua cu nuca de cocos
- 60 ml sirop de ciocolata neagra
- 500 ml cafea simpla
- 1 lingurita extract de nuca de cocos
- 120 ml lapte de vaca sau lapte de cocos
- 1/2 cana nuca de cocos
- 100 ml frisca lichida
- 1/2 lingurita extract de vanilie
- 30 g zahar pudra
Cum se prepara cafeaua cu nuca de cocos
Pune la incins o tigaie de teflon, nonaderenta. Adauga fulgii de nuca de cocos si caleste-i bine, amestecand continuu pana devin aurii. Varsa-i apoi pe o farfurie si lasa-i sa se raceasca.
Intr-un bol pentru mixer adauga frisca lichida si bate-o bine pana se intareste. Treptat adauga zaharul si apoi incorporeaza vanilia.
Intr-un vas incapator adauga siropul de ciocolata si extractul de nuca de cocos. Amesteca foarte bine si adauga treptat, peste acestea, cafeaua fierbinte. Adauga apoi laptele si amesteca foarte bine.
Toarna cafeaua in cani, adauga frisca si decoreaza totul cu nuca de cocos prajita.
Sursa foto: chocolatemoosey.com