Meniul pentru o petrecere, de Craciun sau de Anul Nou ori cu o alta ocazie, este parca mai usor de alcatuit cand stii si ce bauturi se potrivesc cu mancarurile alese. Editorii publicatiei britanice Daily Mail au prezentat un scurt ghid al acestor asocieri perfecte. Iata cum sa nu dai gres:
1. Tarte cu carne tocata sau minipateuri cu carne. Merg perfect cu whiskey sau vin spumant alb.
2. Friptura de curcan cu sos de merisoare - sampanie sau cidru.Arome festive mana in mana cu bauturi festive.
3. Friptura de porc merge de minune cu un Sauvignon Blanc (vin alb sec sau demisec este recomandarea specialistilor) sau cu o bere ale.
4. Creveti sau fructe de mare - alaturi puteti pune tot un vin alb fructat sau chiar amaruia bere ale.
5. Desert - ceva usor, fructat si aromat. De exemplu, faimoasa Pavlova se potriveste perfect cu un vin rose sau cu un cocktail usor.
Foto: hepta.ro