Ceaiul Masala Chai este un preparat indian, pe baza de ceai, cu lapte si condimente precum scortisoara , cardamom si cuisoare.
 

Ingrediente pentru ceaiul Masala Chai cu lapte de migdale si condimente
 

  • 4 bucati cardamom
  • 1 bat scortisoara
  • 4 cuisoare
  • 1 bucatica ghimbir taiat
  • 2 curmale , taiate
  • 1/8 lingurita piper negru macinat
  • 3 cani apa
  • 1/2 cana lapte de migdale
  • 1/2 cana lapte
  • 2 linguri ceai negru
  • miere.
     

Cum se prepara ceaiul Masala Chai cu lapte de migdale si condimente
 

Zdrobeste usor cardamomul, scortisoara si cuisoarele. Poti folosi un mojar. Toarna apa intr-o cratita si adauga cardamomul, scortisoara, cuisoarele, ghimbirul, curmalele si piperul. Lasa amestecul sa fiarba pana cand da in clocot, apoi fierbe inca 4 minute. Ia cratita de pe foc si asteapta ca infuzia sa-si faca efectul, in jur de 5 minute.

Adauga laptele si fierbe pana da in clocot. Ia de pe foc si adauga ceaiul. Acopera cu un capac si lasa sa stea 5 minute.
 

Cum se serveste ceaiul Masala Chai cu lapte de migdale si condimente
 

Se serveste strecurat, amestecat cu miere.


Sursa foto: foodtrotter.com
 

  •   2012-01-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii