O bautura delicioasa pentru sezonul rece este ciocolata calda . Daca folosesti cateva ingrediente speciale, poti transforma acest preparat intr-o bautura festiva, de Craciun.

Ingrediente pentru ciocolata calda de Craciun
 

  • 1 cana lapte
  • 1/3 cana zahar alb
  • 2 linguri pudra de cocos indulcita
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 varf de sare
  • 30 gr ciocolata bucatele
  • 1 cana frisca
     

Cum se prepara ciocolata calda de Craciun
 

Pune laptele intr-o cratita la foc mic, pana cand incepe sa fiarba. Adauga zaharul, pudra de cocos, extractul de vanilie si sarea. Amesteca, pana cand acestea se dizolva. Adauga apoi ciocolata si amesteca pana cand se topeste. Scoate cratita de pe foc si las-o sa se raceasca putin, dar nu complet.

Bate bine frisca cu ajutorul unui blender sau mixer pana cand aceasta este destul de tare incat sa aiba o forma tuguiata cand este luata cu lingura. Apoi pune frisca in ciocolata calda.
 

Cum se serveste ciocolata calda de Craciun
 

Se serveste imediat.
 

  •   2010-12-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din bauturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii