De sfantul Nicolae toata familia se poate strange in jurul unei mese de sarbatoare, cu o cana de ciocolata calda in mana. Aceasta reteta speciala provine din Olanda, acolo unde bautura este servita in cani putin mai mari, ca niste halbe speciale, dar este si oferita pe post de cadou de Sfantul Nicolae.
 

Ingrediente pentru ciocolata calda de Mos Nicolae
 

  • 8 cani de lapte praf
  • 1 pachet de praf de cacao
  • 1,5 cani de zahar tos
  • 2,5 cani de frisca
  • 4 cani bomboane de martipan
  • 4 cani de bomboane de menta zdrobite
  • Optional, cateva acadele sau ciubuce.
     

Cum se prepara ciocolata calda de Mos Nicolae
 

Combina laptele praf, praful de cacao, zaharul, frisca, martipanul si bomboanele de menta. Amesteca bine si tine amestecul timp de cateva zile intr-un recipient vidat.

Inainte de a servi, pune apa la fiert si las-o sa clocoteasca. Pune o jumatate de cana de amestec in recipientul in care vei servi bautura, apoi adauga deasupra apa clocotita.
 

Cum se serveste ciocolata calda de Mos Nicolae
 

Se serveste imediat, impreuna cu niste prajituri de Sfantul Nicolae.
 

  •   2010-12-02
  •  

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din bauturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.