Bauturi

#prune #compot # apa de trandafiri

Compot de prune si apa de trandafiri

Compotul de prune si apa de trandafiri este o bautura calda de toamna, foarte gustoasa si potrivita chiar si atunci cand ai musafiri . Compotul de prune se face din numai 4 ingrediente.
 

Ingrediente pentru compotul de prune si apa de trandafiri
 

  • 2.2 kg prune
  • 1/3 cana suc proaspat de lamaie
  • 450 gr zahar
  • 3 linguri apa de trandafiri.
     

Cum se prepara compotul de prune si apa de trandafiri
 

Taie prunele, scoate samburii, apoi taie fructele in bucati mici. Pune-le intr-o cratita, toarna suc de lamaie si amesteca-le bine. Adauga zaharul si amesteca din nou. Toarna apa de trandafiri si amesteca, pe urma lasa compozitia sa stea 20 de minute.

Pune cratita la fiert pana cand da in clocot. Lasa apoi compotul sa fiarba la foc mic cam 20 de minute. Cu o spatula, da la o parte spuma care se formeaza la suprafata fierturii. Incearca fructele cu o furculita. Nu lasa compozitia la fiert exagerat de mult, pentru a evita ca prunele sa se inmoaie si sa devina buretoase.

Toarna apoi compotul in borcane si sigileaza-le. Dupa ce au ajuns la temperatura camerei, pot fi depozitate in frigider.
 

Cum se serveste compotul de prune si apa de trandafiri
 

Se serveste rece sau cald, dupa preferinte .



Sursa foto: emcookedandmade.com
Autor: Andra Rotaru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete