Crema de limoncello este o bautura aromata, ideala pentru petreceri. Este racoritoare, parfumata si cremoasa. Se serveste rece, in pahare inghetate.

Ingrediente pentru crema de limoncello


10 lamai
750 grame vodca
1,6 litri lapte
1 kg zahar
1 pastaie de vanilie.

Cum se prepara crema de limoncello

Rade coaja lamailor si amesteca cu vodca. Lasa la infuzat intr-un container, la loc intunecos, timp de o saptamana. Dupa o saptamana scurge lichidul printr-un tifon curat si uscat intr-un bol mare de ceramica.

Intr-o oala incalzeste laptele, zaharul si pastaia de vanilie. Lasa pe foc pana cand tot zaharul s-a dizolvat. Ia de pe foc si lasa amestecul sa se raceasca la temperatura camerei, timp de cateva ore.

Scoate din amestec pastaia de vanilie. Strecoara lichidul printr-un tifon. Combina apoi vodca cu laptele si amesteca bine. Strecoara acest lichid printr-o strecuratoare acoperita cu tifon.

Toarna apoi in sticle si da la frigider. Crema de limoncello poate sta la frigider si 6 luni.

Cum se serveste crema de limoncello

Crema de limoncello se serveste ca atare in pahare inghetate.
 

  •   2012-05-08
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii