Daca iti plac lactatele trebuie sa incerci o reteta gustoasa de ayran, una dintre bauturile traditionale si foarte apreciate in Turcia, dar si in alte tari situate in Orientul Mijlociu. Se prepara in mai putin de zece minute, ingredientul de baza fiind iaurtul. Poate fi servita atat la micul dejun, cat si la pranz ori la cina.
Ingrediente
- 500 g iaurt gras
- sare, dupa gust
- 500 ml apa
- cateva frunze proaspete de menta
Cum se prepara
Intr-un bol, adauga iaurul si sarea si amesteca-l bine cu ajutorul unei linguri de lemn. Apoi incorporeaza treptat apa,cu ajutorul unu tel. Toarna bautura in pahare si decoreaza cu frunze de menta.
Daca iti place usturoiul, poti adauga si doi-trei catei de usturoi pisati in timp ce pregatesti ayranul, mai ales daca il servesti alaturi de o friptura condimentata.
Sursa foto: tumblr.com