Ingrediente pentru vinul fiert
- 1 lamaie
- 1 portocala
- 200 g zahar
- 2 cuisoare
- 2 betisoare scortisoara
- 1 bucata de nucsoara
- 1 baton de vanilie
- 1 steluta de anason
- 2 sticle de vin rosu
Cum se prepara vinul fiert
Curata portocala si lamaia si taie cojile in felii mari. Intr-o oala incapatoare adauga coaja de citrice, zeama de portocala si zaharul. Pune oala pe aragaz si cand zaharul s-a topit adauga cuisoarele, scortisoara, nucsoara, anasonul si vanilia, lasa totul sa fiarba timp de un minut, apoi toarna vinul.
Lasa totul sa fiarba la foc mic, timp de 5 minute.
Strecoara vinul pentru a indeparta condimentele si serveste-l fierbinte. Poti decora paharul cu felii de portocala si batoane de scortisoara.
Sursa foto: doctorulzilei.ro