Bauturi

# degustare de vinuri #vin #gofest.ro

De ce este important sa stii sa degusti un vin

Te-ai intrebat vreodata de ce se degusta vinul? Daca vrei sa afli raspunsul la aceasta intrebare si sa inveti mai multe despre arta aprecierii vinurilor prin degustare, participa la un eveniment inedit organizat de Gofest.ro. Aici vei descoperi vinuri speciale, cu o aroma intensa, vei cunoaste persoane noi si vei beneficia de reduceri la achizitionarea unui vin de colectie.
 

Degustarea vinului


Degustarea unui vin trebuie sa se desfasoare intr-o sala de degustare care sa raspunda unor cerinte precise. Sala de degustare trebuie sa fie spatioasa, bine aerisita, luminoasa, linistita, ferita de curenti, surse de mirosuri specifice.

Peretii trebuie sa fie de o culoare pala pentru a nu se interfera cu nuantele de culoare ale vinului. Temperatura optima pentru degustarea vinurilor se recomanda a fi apropiata de aceea a tipului de vin degustat.

Degustarea vinurilor este o analiza senzoriala care implica reflectie, recunoastere si apreciere. Prin degustare, vinul este apreciat cu ajutorul organelor de simt: vaz, miros, simtul tactil si chiar auz.

Prin vaz se stabileste aspectul vinului, care ofera informatii referitoare la starea de sanatate si gradul de evolutie. Se analizeaza limpiditatea, culoarea si degajarea dioxidului de carbon.

Primul lucru care trebuie verificat este daca vinul are un miros placut sau neplacut. Examenul gustativ se realizeaza cu ajutorul papilelor gustative ale limbii care percep cele patru gusturi fundamentale: dulce, sarat, acru si amar.
 

La Vie en Rose - degustare de vinuri intr-un ambient select


La Vie en Rose este primul eveniment organizat de GoFest.ro, din sirul de evenimente dedicate celor care isi doresc sa petreaca o seara frumoasa, "asezonata" cu vinuri alese. Degustarea de vinuri are loc in cadrul atractiv al winebar-ului 1000 de Chipuri, vineri, 29 iulie 2011. Evenimentul va incepe la ora 19.00 si va dura 3 ore.

Evenimentul va contine un spectacol de stand-up comedy si o degustare de vinuri din colectia Vinarte, asortate cu mancarea potrivita. La degustare se vor servi vinurile Castel Starmina Roze , Cuvee d'Excellence Sauvignon Blanc, Castel Starmina Negru Dragasani .

Degustarea de vinuri va avea loc in prezenta somelierului Stefan Stelian, care te va invata cum sa alegi un vin bun. Acesta va impartasi informatii pretioase despre vinuri, prin prezentarea modului corect de a degusta si de a aprecia calitatile unui vin.

Invitatii vor primi cadou cartea "Vinul, un aliment esential pentru sanatatea ta", scrisa de renumitul nutritionist francez Michel Montignac . Pentru vinurile cumparate pentru acasa, primesti un discount de 20%.

 

Pentru rezervari online la evenimentul "La vie en rose", click AICI.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului