Granita este o bautura-desert racoritoare si aromata. Se prepara foarte usor si poate fi depozitata la rece chiar si doua zile.
 

Ingrediente pentru granita de visine
 

  • 1 kilograme visine fara samburi
  • 10 ml otet balsamic
  • 30 grame zahar.
     

Cum se prepara granita de visine
 

Cu un blender amesteca bine visinele pana obtii un piure . Strecoara apoi piureul printr-o sita fina. Preseaza bine piureul pana scurgi bine tot sucul.

Adauga apoi peste piureul de visine otetul balsamic si amesteca bine.

Intr-o cratita amesteca zaharul cu 100 ml apa. Lasa pe foc pana cand tot zaharul se dizolva. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca.

Adauga apoi siropul racit peste piureul de visine. Amesteca bine.

Toarna compozita intr-un recipient metalic si da la rece pentru o ora.

Cu o furculita zdrobeste gheata care se formeaza deasupra. Da apoi din nou la rece pentru o ora. Repeta operatiunea de 5 ori.

Granita poate fi depozitata la rece timp de doua zile.
 

Cum se serveste granita de visine
 

Granita se serveste in pahare reci.

  •   2011-07-06
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din bauturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.