Lichiorul de cafea este o bautura festiva, pe care o poti pregati chiar la tine acasa.

Ingrediente pentru lichior de cafea

2 l alcool

450 g cafea macinata

1 kg zahar

2 l apa

1 plic zahar vanilat

Cum se prepara lichior de cafea

Pune boabele de cafea intr-un vas, apoi toarna peste ele alcoolul si lasa-le la macerat timp de 10-12 zile. In tot acest interval va trebui sa agiti continutul zilnic.

Din apa, zahar si zahar vanilat va trebui sa pregatesti un sirop gros, precum cel de dulceata. Strecoara alcoolul printr-un tifon, apoi toarna-l peste siropul respectiv.

Mai lasa bautura respectiva sa isi ia aroma inca 2 zile, dupa care o poti servi.

Pastreaza lichiorul in sticle, depozitate in loc intunecat.

Cum se serveste lichior de cafea

Serveste lichiorul simplu sau cu gheata.

Foto: apartystyle.com
 

  •   2012-10-02
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din bauturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii