Aceasta bautura este una foarta gustoasa si aromata. Este potrivita mai ales pentru iesirile si petrecerile in aer liber, atunci cand ai nevoie de o bautura savuroasa care sa te ajute sa rezisti caldurii de afara.
Ingrediente pentru punciul de coacaze si ghimbir
1 bucata de 10 centimetri de ghimbir
5 cani de suc de coacaze (pe care le poti amesteca si cu zmeura)
3 lingurite suc de lamaie
2 lingurite de suc de lamaie
6 felii de lamaie
6 felii de portocala.
Cum se prepara punciul de coacaze si ghimbir
Pregateste un ceai de ghimbir : in 5 cani de apa pune ghimbirul taiat in feliute subtiri. Adu-l la punctul de fierbere si lasa-l sa fiarba la foc mic. Ia-l de pe foc si pune-l la rece pentru cateva ore.
Dupa ce ceaiul este rece poti face punciul: strecoara ceaiul intr-un vas larg si adauga restul ingredientelor.
Cum se serveste punciul de coacaze si ghimbir
Se serveste peste gheata: pune cuburile de gheata in pahar si toarna deasupra punciul.
Sursa foto : thechiclife.typepad.com