Bauturi

#aroma cafea #cafea aromata # retete cafea #bauturi #cafea

Rasfatul aromelor. 3 cafele delicioase pe care le poti prepara usor

Te trezesti in fiecare dimineata cu gandul la o cafea aburinda. Visezi la una si pe la orele pranzului, cand simti ca randamentul tau incepe sa scada. Dar ce ai spune de mai mult decat o cafea banala? De o cafea aromata, care sa iti trezeasca simturile de-a binelea? Iata cateva retete simplu de preparat:

Cafea alb si negru

Sursa foto: thelondoner.me

Ingrediente:

  • 3 cesti de lapte integral
  • 1 cana smantana
  • 3/4 ceasca zahar + 2 linguri zahar
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 1 baton de scortisoara
  • 4 albusuri
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 cana Espresso rece
  • Frisca
  • Scortisoara

Mod de preparare:

Intr-un ibric de marime medie amesteca laptele cu smantana si cu trei sferturi de ceasca de zahar. Rade coaja de lamaie si adaug-o peste lapte impreuna cu batonul de scortisoara rupt in bucati. Lasa sa fiarba la foc mic, dar cu atentie sa nu dea in foc. Acopera apoi ibricul cu o farfurioara si lasa amestecul deoparte jumatate de ora.

Strecoara laptele intr-un bol, pe care asaza-l apoi intr-un castron in care ai pus gheata. Lasa-l sa se raceasca.

Intr-un castron mare, bate bine cu mixerul albusurile cu doua linguri de zahar si cu sucul de lamaie pana se formeaza o spuma. Adaug-o peste amestecul de lapte si lasa totul timp de 5 ore la congelator.

Taie laptele inghetat in cuburi de cinci centimetri latime si zdrobeste-le intr-un blender. Imparte compozitia in 6 pahare si toarna deasupra espresso rece. Orneaza paharele cu frisca si cu scortisoara. Serveste cu paie lungi.

Sursa foto principala: cccni.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului