- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 3
- Urmatoarea pagina
Cafea alb si negru
Sursa foto: thelondoner.me
Ingrediente:
- 3 cesti de lapte integral
- 1 cana smantana
- 3/4 ceasca zahar + 2 linguri zahar
- Coaja rasa de la o lamaie
- 1 baton de scortisoara
- 4 albusuri
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 cana Espresso rece
- Frisca
- Scortisoara
Mod de preparare:
Intr-un ibric de marime medie amesteca laptele cu smantana si cu trei sferturi de ceasca de zahar. Rade coaja de lamaie si adaug-o peste lapte impreuna cu batonul de scortisoara rupt in bucati. Lasa sa fiarba la foc mic, dar cu atentie sa nu dea in foc. Acopera apoi ibricul cu o farfurioara si lasa amestecul deoparte jumatate de ora.
Strecoara laptele intr-un bol, pe care asaza-l apoi intr-un castron in care ai pus gheata. Lasa-l sa se raceasca.
Intr-un castron mare, bate bine cu mixerul albusurile cu doua linguri de zahar si cu sucul de lamaie pana se formeaza o spuma. Adaug-o peste amestecul de lapte si lasa totul timp de 5 ore la congelator.
Taie laptele inghetat in cuburi de cinci centimetri latime si zdrobeste-le intr-un blender. Imparte compozitia in 6 pahare si toarna deasupra espresso rece. Orneaza paharele cu frisca si cu scortisoara. Serveste cu paie lungi.
Sursa foto principala: cccni.com
- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 3
- Urmatoarea pagina