Bauturi

#bauturi reci #cafea #bauturi #cafe frappe # retete cafe frappe

Retete internationale de cafe frappe

Cafe frappe este una dintre bauturile populare ale verii. Rece, dulce si energizanta, aceasta bautura poate fi servita pe toata durata zilei. Afla variantele internationale de cafe frappe.

Cafe frappe in stil frantuzesc

"Frapper" inseamna in franceza a "bate", "a lovi". Un cafe frappe frantuzesc (cafe frape glaçe) se face pe baza de expresso si inghetata.

Ai nevoie de cafea expresso, 125 ml lapte condensat, 1 lingura mare de inghetata de vanilie, extract de vanilie si cuburi de gheata. Amesteca intr-un blender laptele, inghetata si gheata. Toarna peste ele cafeaua si amesteca din nou pentru omogenizare. Toarna in pahare si serveste cu un pai.

Cafe frappe in varianta italiana

Cafe frappe in varianta italiana (frappe al caffe)se poate face cu alcool. Ai nevoie de 2 cesti de cafea rece, 1/2 l de lapte, 1 pahar mic de coniac, 4 linguri de gheata zdrobita, 1 lingura de zahar. Pune toate ingredientele intr-un blender, amesteca bine si serveste. Poti adauga niste boabe de cafea pentru a orna bautura.

Cafe frappe in varianta greceasca

In varianta greceasca, cafe frappe este o bautura rece cu mai multa spuma, servita cu un pai. Ai nevoie de 1 cana de apa rece, nes, zahar, lapte si gheata. Pune intr-un shaker 2 linguri de apa rece si o lingurita de nes si 1 lingurita de zahar. Agita bine cateva secunde, pentru a obtine spuma.

Pune compozitia in pahar si adauga apa, lapte si cubulete de zahar. Amesteca bine, pune un pai si serveste.

Ponturi pentru un cafe frappe delicios

Fa un topping din sos de ciocolata, frisca lichida sau inghetata pentru aceasta bautura. Poti orna paharul cu sosul de inghetata inainte sa torni bautura. Se toarna pe peretii interiori ai paharului sosul in linii subtiri, pentru a crea un model. Apoi se toarna bautura, iar la final se poate garnisi cu frisca si cu ciocolata rasa, cu boabe de cafea sau nes.

Nu adauga foarte multa gheata pentru ca aceasta se va topi si va dilua bautura, stricandu-i gustul. Poti, in schimb, sa racesti in prealabil paharul inalt pe care-l folosesti.

Foto: emujer.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului