Sangria cu mure este o bautura racoritoare si aromata de vara, o varianta excelenta a clasicii bauturi spaniole. Surprinde-ti invitatii la o petrecere de vara cu o astfel de bautura delicioasa, cu care este imposibil sa dai gres!

Ingrediente pentru sangria cu mure
 

  • 250 g de mure proaspete
  • 50 g zahar
  • 400 ml apa
  • 2 sticle (750 ml fiecare) de vin rose
  • 250 ml cognac
  • 75 ml suc de lamaie
  • 500 g piersici sau prune feliate
  • busuioc proaspat (optional)

 

Cum se prepara sangria cu mure

Intr-o tigaie, adauga murele, zaharul, apa si un varf de sare. Cand siropul pentru sangria incepe sa fiarba, da focul mic si mai lasa-l 10 minute, amestecand din cand in cand.

Ia siropul de pe foc, lasa-l sa se raceasca usor, dupa care trece-l printr-o strecuratoare, presand fructele, fara a le zdrobi.

Pentru sangria propriu-zisa, amesteca intr-un vas siropul de mure, vinul rose, cognacul, sucul de lamaie, piersicile/prunele si, eventual, cateva frunzulite de busuioc. Acopera vasul si da-l la frigider 2-4 ore.

Cum se serveste sangria cu mure

Sangria cu mure se serveste cu gheata, busuioc si mure proaspete.

Sursa foto: savoryspiceshop.com
 

  •   2013-07-08
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alexandra Florea

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii