Sangria cu mure este o bautura racoritoare si aromata de vara, o varianta excelenta a clasicii bauturi spaniole. Surprinde-ti invitatii la o petrecere de vara cu o astfel de bautura delicioasa, cu care este imposibil sa dai gres!
Ingrediente pentru sangria cu mure
- 250 g de mure proaspete
- 50 g zahar
- 400 ml apa
- 2 sticle (750 ml fiecare) de vin rose
- 250 ml cognac
- 75 ml suc de lamaie
- 500 g piersici sau prune feliate
- busuioc proaspat (optional)
Cum se prepara sangria cu mure
Intr-o tigaie, adauga murele, zaharul, apa si un varf de sare. Cand siropul pentru sangria incepe sa fiarba, da focul mic si mai lasa-l 10 minute, amestecand din cand in cand.
Ia siropul de pe foc, lasa-l sa se raceasca usor, dupa care trece-l printr-o strecuratoare, presand fructele, fara a le zdrobi.
Pentru sangria propriu-zisa, amesteca intr-un vas siropul de mure, vinul rose, cognacul, sucul de lamaie, piersicile/prunele si, eventual, cateva frunzulite de busuioc. Acopera vasul si da-l la frigider 2-4 ore.
Cum se serveste sangria cu mure
Sangria cu mure se serveste cu gheata, busuioc si mure proaspete.
Sursa foto: savoryspiceshop.com