Siropul de si scortisoara este foarte aromat si se potriveste de minune in perioada iernii, cunoscute fiind proprietatile benefice ale marului pentru sanatatea umana.
Ingrediente pentru si scortisoara
600 mililitri apa
400 grame zahar
3 mere mari
4 batoane scortisoara
10 grame cuisoare
1 portocala
Cum se prepara siropul de mar si scortisoara
Spalati merele, apoi taiati-le in cubulete si adaugati-le peste apa amestecata cu zahar. Adaugati portocala curatata de coaja si taiata bucati.
Puneti totul la fiert, iar catre final, cand siropul respectiv incepe sa se ingroase si devine lipicios, adaugati cuisoarele si batoanele de scortisoara.
Lasati amestecul la fiert, la mic, aproximativ 50 de minute, pana cand va rezulta un fel de compot foarte dulce si gros.
Lasati la racit siropul, apoi cu un blender pasati fructele.
Cum se serveste siropul de mar si scortisoara
Serviti siropul de mar si scotisoara diluat cu apa minerala sau ca pentru ceaiul fierbinte.
: britandelsa.wordpress.com