Bauturi

#bauturi calde #vin #craciun #bauturi craciun #fierbere

Vin fiert de Craciun

De sarbatori si nu numai se bea vin fiert . Daca nu te multumeste un simplu vin incalzit pe aragaz , cu un betigas de scortisoara pentru aroma, poti alege o reteta mai complexa, dar usor de realizat. Pentru un efect deosebit, lasa-l peste noapte, astfel incat aromele mirodeniilor si fructelor sa se combine.

Ingrediente pentru vin fiert de Craciun
 

  • 5 portocale medii
  • 1 grapefruit mediu
  • 36 cuisoare
  • 750 ml vin fiert rosu
  • ½ cana zahar granulat
  • 5 bete scortisoara
  • 2 stelute de anason
  • 750 ml vin Ruby Port
     

Cum se prepara vinul fiert de Craciun
 

Incalzeste cuptorul la 195 grade Celsius. Pune intr-o tava portocalele si grapefruitul (intregi, netaiate) si coace-le 35 de minute. Apoi intoarce-le si mai lasa-le 35 de minute. Scoate-le din cuptor si lasa-le la racit. Dupa ce s-au racit, se pune pe fiecare fruct niste cuisoare (cam 6 cuisoare pe fiecare).

Intr-o tigaie pune vinul rosu, zaharul, betele de scortisoara, stelutele de anason si amesteca la foc mediu, pana cand zaharul se topeste. Apoi ia tigaia de pe foc. Pune fructele in tigaie, incercand sa le scufunzi in vinul fiert cat mai mult posibil. Acopera tigaia cu un capac si las-o sa stea asa peste noapte, la temperatura camerei.

A doua zi poti sa scoti fructele din tigaie si sa le tai in jumatate. Stoarce-le bine, avand grija ca sucul fructelor sa nu aiba seminte sau alte resturi de la cuisoare etc. Sucul astfel obtinut il poti turna peste vinul fiert, impreuna cu vinul Ruby Port. Amesteca bine compozitia, pentru omogenizare. Apoi pune din nou cratita pe foc sa incalzesti vinul, dar fara ca aceasta sa ajunga la punctul de fierbere.
 

Cum se serveste vinul fiert de Craciun
 

Se serveste cald sau fierbinte. Daca te deranjeaza betele de scortisoara si stelutele de anasos, scoate-le din vin inainte de servire .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului