Bauturi

#limondata #bauturi racoritoare #menta #sangria #bauturi vara

3 bauturi racoritoare cu ajutorul carora sa combati canicula

 

In zilele calduroase de vara, nu exista nimic mai placut ca o bautura rece care sa-ti dea senzatia de racorire si sa te si hidrateze. Iar daca ai noroc sa stai si intins langa o piscina si sa iti savurezi bautura revigoranta, parca vara devine dintr-odata mult mai prietenoasa.

De multe ori ti-ai putea dori ceva mai interesant de baut decat un simplu pahar cu apa rece. Sau pur si simplu ti-ai dori sa “bei” fructele in loc sa le mananci. Ei bine, avem vesti bune. Fructele de vara ne permit sa facem o multime de preparate care mai de care mai delicioase si in acelasi timp racoritoare.

Iata cateva retete de bauturi „de vara” care sa-ti potoleasca setea, sa-ti alunge caldura care te cuprinde in zilele caniculare si sa iti ofere un boost de energie atat de necesar:

Infuzie de mure, menta si lamaie

Infuzia de mure, felii de lamaie si menta in apa ofera o aroma revigoranta si foarte putine calorii. Lamaia si murele contin vitamina C, un antioxidant anti-imbatranire care ajuta la protejarea pielii de razele ultraviolete ale soarelui.

Pentru 4 portii ai nevoie de:

2 lamai taiate felii

1 cana cu mure proaspete

1/2 cana frunze proaspete de menta

Pune intr-o cana pentru limonata un litru de apa. Adauga feliile de lamaie, murele si frunzele de menta. Lasa amestecul la frigider peste noapte. Daca vrei sa il prepari pe loc, foloseste cuburi de gheata pentru a raci infuzia. Totusi, e bine sa lasi totul sa stea cel putin o ora, pentru ca apa sa preia gustul de lamaie, de mure si de menta.

Toarna in pahare si cu o lingurita stoarce de marginea paharului zeama din feliile de lamaie.

Apa minerala cu grapefruit si rozmarin

Infuzia de apa minerala cu grapefruit si frunze de rozmarin iti va potoli setea in zilele toride de vara. Grapefruitul ofera o doza sanatoasa de vitamina C, care protejeaza pielea si blocheaza radicalii liberi care contribuie la imbatranirea pielii. De asemenea, are beneficii antiinflamatorii pentru piele, care previn arsurile solare si scade riscul de cancer de piele. Rozmarinul este, de asemenea, o sursa de antioxidanti, care actioneaza similar cu vitamina C.

Pentru 4 portii ai nevoie de:

1 litru de apa minerala carbogazoasa

2 grapefruit mici, taiate felii

4 crengute de rozmarin

Umple un ulcior cu apa minerala. Adaugati feliile de grapefruit si crengutele de rozmarin. Lasa la frigider peste noapte. Toarna in pahare si zdrobeste cu o lingurita feliile de lamaie si rozmarinul, pentru a elibera zeama si uleiurile naturale. Poti adauga gheata inainte de a consuma bautura.

 

Rosé sangria

Aceasta sangria plina de fructe dulce e un fel de sprit facut cu vin rozé, lamai, capsuni, portocale si mere. Bautura te va ajuta sa iti imbunatatesti aportului de vitamina C, care ajuta la mentinerea unui sistem imunitar puternic. Majoritatea vinurilor roze (si albe) au un nivel mai scazut de alcool si contin mai putine calorii decat majoritatea vinurilor rosii.

Pentru 6 portii ai nevoie de:

O sticla de vin rosé de 750 mililitri

1 lamaie taiata felii

1 portocala taiata felii

1 cana capsuni taiate bucati

1 mar feliat

250 ml apa minerala carbogazoasa

 

Intr-o carafa mare de vin toarna vinul si adauga feliile si bucatile de fructe. Lasa la frigider peste noapte. Inainte sa servesti, adauga apa minerala.

 

Foto: Pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului