Bauturi

#cocktailuri #bauturi #cocktailuri de vara #flirtini #rubix #bajan groove

3 cocktailuri savuroase si racoritoare de vara

Cocktailurile de vara sunt unele dintre cele mai puternice arme impotriva caniculei extenuante si a proastei dispozitiii asociate acesteia. Prepararea unui cocktail delicios din fructe si cativa stropi de alcool, scufundat in bucati tentante de gheata reprezinta reteta perfecta pentru a face fata unei zile incendiare de vara. Pune pe fuga canicula cu 3 dintre cele mai tentante cocktailuri de sezon!


1. Flirtini

Infratit cu clasicul "Martini", Flirtini este noua atractie a sezonului cald atunci cand vine vorba de cocktailuri.

Ingrediente

  • 60 ml votca
  • 30 ml lichior de zmeura neagra
  • 30 ml suc de ananas
  • 45 ml vin spumant.


Mod de preparare

Votca, lichiorul de zmeura si sucul de ananas se amesteca bine intr-un shaker pentru cocktailuri, apoi se toarna intr-un pahar cu picior inalt (de Martini). Se adauga putin vin spumant si se decoreaza cu felii de lime sau portocala.


2. Rubix

Racoarea si gustul savuros al cocktailului Rubix provin din combinatia delicioaselor capsuni cu menta si coaja de lamaie.

Ingrediente

  • 2 capsuni maricele
  • coaja rasa de lamaie
  • un varf de cutit de menta
  • 60 ml votca
  • apa minerala
  • sirop simplu (din zahar si apa - se face din 2 parti de zahar si 1 de apa, pe foc)


Mod de preparare

Se mixeaza bine capsunile, coaja de lamaie si putin sirop simplu intr-un shaker. Se adauga apoi votca si cateva cuburi de gheata si se amesteca puternic. Cocktailul se toarna intr-un pahar de vin, insa nu se umple complet. Se completeaza paharul cu putina minerala, iar cocktailul se decoreaza cu cateva mure.


3. Bajan Groove

Bajan Groove este un cocktail inedit si perfect asortat cu sezonul cald. Amesteca aromele si savoarea fructelor cu gustul si prospetimea legumelor si condimentelor - castravete, busuioc, menta - intr-o bautura racoritoare.

Ingrediente:

  • 45 ml votca
  • 2 frunze de busuioc
  • 4 frunze de menta
  • 60 ml apa din nuca de cocos
  • 15 ml suc de lamaie
  • 15 ml sirop simplu (din zahar si apa)


Mod de preparare

Se amesteca bine busuiocul, menta si castravetele intr-un shaker. Se adauga putina gheata si restul ingredientelor si se mixeaza viguros. Intr-un pahar inalt, cilindric, se toara cateva cuburi de gheata si apoi se umple cu amestecul din shaker. Paharul se orneaza cu felii de castravete si menta.



Sursa foto: 1million-wallpapers.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete