Bauturi

#preparare cafea #cafea aromata #trucuri preparare cafea #bautura #cafea

4 trucuri pentru a prepara cea mai buna cafea

Cafeaua este sursa ta zilnica de energie? Pentru a te bucura insa de savorarea acesteia sau pentru a nu te plictisi de aroma ei, poti apela la cateva trucuri simple pentru a obtine o cafea aromata si foarte gustoasa, fara a apela la chimicale. Iata cat este de simplu!

 

1. Vrei sa bei o cafea cu gust de caramel? Adauga in ibric cafeaua macinata impreuna cu o lingurita de zahar brun si pune ibricul pe foc, amestecand usor pana cand zaharul se topeste. Adauga apoi apa clocotita si stinge focul. Amesteca bine pana cand zaharul se dizolva si lasa cafeaua sa se racoreasca timp de 2-3 minute, apoi toarn-o in cana. O poti consuma simpla sau cu lapte.

2. Adauga sare pentru un gust intens! Pentru a obtine o cafea delicioasa, cand o prepari adauga si putina sare. Sunt suficiente 2-3 cristale pentru ca gustul cafelei sa fie unul intens. Nu trebuie sa adaugi mai mult.

3. Condimente pentru o cafea aromata! Poti obtine o cafea aromata daca adaugi in aceasta cateva condimente precum: scortisoara, nucsoara, cardamon sau ghimbir. Daca doresti poti adauga putina vanilie sau rom. Adauga aromele cand torni cafeaua in cana, insa ai grija sa fie calda.

4. Iti doresti o cafea cremoasa, cu care sa te rasfeti? Adauga putin unt cand o prepari si vei obtine o cafea de care te vei indragosti pe loc.

 

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare