Bauturi

#sfaturi culinare #ceai #preparare ceai #reguli preparare ceai

5 reguli esentiale pentru prepararea ceaiului perfect

Daca esti dependent de ceai si il savurezi zilnic cu placere, indiferent de anotimp, este important sa cunosti reteta prepararii perfecte a acestei bauturi, astfel incat sa te bucuri de gustul ei autentic, dar si de nutrientii pe care-i furnizeaza organismului. Daca obisnuiesti doar sa fierbi apa si sa arunci un plic de ceai in cana, lasandu-l sa "zaca" in ea minute in sir sau... pe termen nelimitat, afla ca esti departe de gustul autentic al ceaiului!

1. Foloseste apa plata sau purificata

Evita sa folosesti apa de la robinet in prepararea ceaiului. Urmele de clor din apa potabila schimba gustul bauturii si nu trebuie sa fii un fin degustator pentru a-ti da seama de acest lucru. Incearca sa prepari un ceai cu apa plata sau purificata si vei simti imediat diferenta.

2. Foloseste ceai natural, in forma uscata si renunta la plicuri

Desi plicurile de ceai cu pulbere din plante sunt mai practice, intrucat pot fi utilizate oriunde, oricand, specialistii sustin ca cele mai sanatoase, gustoase si aromate ceaiuri sunt cele cumparate in forma naturala, uscata. Chiar daca necesita mai mult efort de preparare, intrucat este nevoie de strecurarea ceaiului inainte de consum, gustul savuros pe care-l obtii merita acest "sacrificiu" infim.

3. Nu fierbe ceaiul odata cu apa

Este gresit sa adaugi frunzele sau plicurile de ceai la fiert, odata cu apa. Ceaiul trebuie adaugat dupa ce apa clocoteste si lasat sa se infuzeze in tihna, timp de cateva minute. Prin fierbere, se pierde aroma autentica a ceaiului si odata cu ea, si nutrientii esentiali pentru sanatate.

4. Respecta timpul de infuzat inscris pe ambalaj

In niciun caz nu lasa ceaiul sa "zaca" in apa zeci de minute sau pe toata durata consumului lui. In general, ceaiurile trebuie lasate la infuzat undeva intre 3 si 5 minute, insa timpul variaza in functie de sortimentul sau combinatia de plante aleasa, de aceea, este indicat sa respecti intotdeauna recomandarile inscrise pe ambalaj. In cazul in care il lasi prea putin timp, plantele nu-si vor disipa aromele corespunzator in apa, iar daca il lasi prea mult, risti sa capete un gust neplacut, amarui.

5. Renunta la zahar

Daca vrei sa te bucuri cu adevarat de un gust autentic al ceaiului pe care obisnuiesti sa-l bei cu atata placere, renunta sa-l indulcesti sau, daca o faci, inlocuieste zaharul cu mierea, care completeaza si intensifica perfect aromele din bautura.

Sursa foto: Wallpaperswide.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete