Bauturi

#bauturi #sarbatori #bauturi calde #bauturi sarbatori

Bauturi care te incalzesc de sarbatori

In sezonul rece, pregateste la tine in bucatarie bauturi calde aromate: vin fiert, cidru de mere, ciocolata calda, cafea si altele. Orneaza bauturile cu un mot de frisca sau cu un bat de scortisoara si impresioneaza-ti invitatii cu ocazia sarbatorilor de iarna.

Iata cateva bauturi care te incalzesc de sarbatori:


Cidru de mere

Cidrul de mere este o bautura de sezon pe care o poti servi cu incredere musafirilor de sarbatori. Aromat cu scortisoara, ghimbir si cuisoare, cidrul poate fi consumat ca atare sau transformat intr-o bautura alcoolica, adaugand cativa stropi de rom.


Latte aromat

Daca obisnuiesti sa bei cafea cu lapte, de sarbatori incearca o varianta imbunatatita a acesteia: latte aromat. Aceasta bautura calda se prepara din numai trei ingrediente: lapte, expresso si siropul preferat. Avantajul acestui preparat este ca se face rapid, din alimente pe care probabil le ai deja in gospodarie.


Punch cald din fructe

Pentru petrecerile de sarbatori, pregateste intr-un recipient mare un punch cald de fructe. Garnisita cu felii de portocala, aceasta bautura calda arata foarte bine.


Vin fiert cu ghimbir

Vinul fiert este o bautura calda pe care o poti face ori de cate ori ai musafiri de sarbatori. Cumpara un vin bun si foloseste condimente de sezon pentru aroma.


Ciocolata calda cu menta

Ciocolata calda este una dintre cele mai populare bauturi din sezonul rece. De sarbatori, o poti oferi adultilor pentru a se incalzi imediat ce-ti pasesc pragul. Pentru copii, pregateste ciocolata calda fara alcool, decorata cu frisca.


Ceai aromat

O alta bautura calda specifica sarbatorilor de iarna este ceaiul aromat cu diverse condimente de sezon, precum scortisoara sau cuisoarele. Ceaiul aromat se prepara rapid si poate fi garnisit cu portocale pentru un aspect festiv.


Cafea cu nucsoara si coniac

Rasfata-ti musafirii de sarbatori cu o cafea alcoolizata. Fa o cafea cu nucsoara si coniac pentru adulti. Serveste bautura cu prajituri cand ai o vizita scurta sau la sfarsitul mesei, la desert.


Cacao cu lapte si bezele

Cand copiii se intorc de la concertele si festivitatile de Craciun, incalzeste-i cu o cacao speciala, care sa le aminteasca mereu de spiritul sarbatorilor de iarna. Incearca o reteta de cacao cu lapte si bezele. Extractul de vanilie si de migdale confera acestei bauturi o aroma deosebita, in timp ce bezelele plutitoare o fac sa arate senzational!

Sursa foto: countryliving.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului