Bauturi

# punch #zmeura #bauturi #craciun #revelion #pere # mese festive #shaker

Bauturi festive nonacoolice

Impresioneaza-ti musafirii de sarbatori cu bauturi festive in culori vibrante, cu un gust desavarsit. Poti crea propriile combinatii cu sau fara alcool pentru mesele festive de Craciun si de Revelion.

Iata cateva idei inspirate pentru bauturi festive cu ocazia sarbatorilor de iarna:

Punch festiv pentru micul dejun

Serveste-le musafirilor la micul dejun o bautura festiva pentru a-si incepe ziua cu zambetul pe buze. Amesteca intr-o carafa cu capac trei cani de suc de portocale, doua cani de suc de ananas si trei cani suc de rodie. Pune capacul si lasa bautura la frigider doua ore. Inainte de a o servi, pune in compozitie 1 litru de apa tonica si 1 litru de apa minerala. Amesteca si serveste in cupe cu gheata

Bautura cu menta si pere

La petrecerile de sarbatori ai intotdeauna nevoie de o bautura grozava, care nu contine alcool. Foloseste menta si fructe pentru un preparat de exceptie. Pune intr-un shaker pentru cocteiluri o cana de gheata, un sfert de cana suc de pere, doua linguri de suc de lamaie si lime, doua linguri de sirop simplu din apa si zahar. Agita bine pentru omogenizare si toarna bautura in pahare fara picior. Orneaza bautura cu frunze de menta.

Punch festiv pentru petreceri

De sarbatori, pregateste o carafa mare cu punch de fructe. Aceasta bautura are o culoare vibranta, apetisanta, nu contine alcool, este sanatoasa si hidratanta.

Fa un piure din 280 gr de zmeura congelata si strecoara-l prin panza pentru a scapa de seminte. Fierbe un sfert de cana de zahar in trei cani de apa, apoi adauga cateva pliculete de ceai. Acopera si lasa infunzia 5 minute. Scoate pliculetul si raceste bautura.

Pune in carafa piureul de fructe, ceaiul, doua cani de suc de struguri, o lamaie si o lime feliate. Adauga 450 ml suc de portocale neacidulat. Amesteca bine si serveste punch-ul cu gheata.

Bautura calda de ananas

Ananasul este unul dintre fructele specifice sezonului rece. Foloseste-l in bauturile festive de sarbatori. Pune la fiert patru cani de suc de ananas neindulcit, o cana de nectar de piersici, doua cani de cidru de mere si o cana de suc de portocale.

Adauga o lingurita deĀ cuisoare intregi si trei bete de scortisoara. Da focul mai mic si fierbe 20 de minute. Strecoara compozitia printr-o panza pentru a elimina condimentele. Serveste bautura calda, ornata cu felii de portocale.

Sursa foto: ifood.tv

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului