Bauturi

#bauturi vara #bauturi reci #retete #bauturi #retete bauturi

Bauturi racoritoare de vara bune pentru sanatatea ta

Temperaturi de peste 30 de grade, soare, vacanta si picnicuri. Asa s-ar puea reduce vara, anotimpul cel mai indragit. Insa, odata cu temperaturile ridicate, organismul se deshidrateaza rapid si are mai multa nevoie de apa si lichide racoritoare si nutritive.

Una dintre metodele cele mai la indemana de te hidrata si racori in acelasi timp in perioadele caniculare este sa consumi cat mai multe lichide. Daca te-ai saturat de apa, poti face numeroase combinatii de sucuri naturale obtinute din fructe, legume si condimente.

Apa rece ca gheata este revigoranta, insa uneori ai nevoie de mai multa aroma in pahar. Este tentant sa alegi bauturi carbogazoase, insa acestea contin cantitati mari de zahar si nu iti vor potoli setea pentru mult timp.

Iata ce poti incerca:

Apa cu menta si castravete. Amesteca toate ingredientele intr-un recipient. Adauga si cateva cuburi de gheata si ai obtinut o bautura racoritoare si sanatoasa.

Suc de casa cu zmeura. Intr-un recipient, zdrobeste o mana de zmeura, adauga cateva cuburi de gheata si toarna apa minerala. Amesteca bine si gata! Ai obtinut o bautura delicioasa.

Limonada de busuioc. Combina zeama de la 5 lamai cu 2 cani de apa. Intr-un recipient adauga busuioc tocat, gheata si combinatia de lamaie si apa. Amesteca si serveste.

Suc de citrice. Intr-un recipient, amesteca gheata cu suc de portocale, suc de grapefruit, suc de mandarine si apa minerala. Amesteca bine.

Ice tea cu ghimbir si lamaie. Fierbe un litru de apa si toarna peste 4 pliculete de ceai de ghimbir. Lasa la infuzat 20 de minute. Stoarce zeama de la doua lamaie si adauga si gheata. Amesteca si serveste.

Ice tea de portocale si musetel.Fierbe un litru de apa si apoi adauga 4 plicuri de ceai de musetel. Lasa la infuzat 10 minute. Scoate plicutele si lasa ceaiul sa se raceasca complet. Adauga sucul de la 5 portocale si cuburi de gheata.

Limonada din ierburi aromatice. Toaca busuioc, menta si patrunjel. Adauga intr-un recipient si amesteca cu putin suc de lamaie. Adauga cuburi de gheata si apa minerala. Amesteca si mai adauga sucul de la o lamaie. Amesteca si serveste.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului