Bauturi

#sare #cafea #oua #bauturi #aromatizare cafea #branza mucegaita

Branza mucegaita, sare sau oua? 5 ingrediente neobisnuite pentru aromatizarea cafelei

Cafeaua se poate transforma intr-o bautura desavarsita, daca ai grija sa o aromatizezi cu tot soiul de condimente delicioase. Ingredientele clasice precum laptele, pudra de cacao, scortisoara sau frisca nu mai sunt la moda in aromatizarea acestei bauturi. Locul lor a fost luat de unele dintre cele mai extravagante si neobisnuite "condimente" - cheesecake, oua, sare, bezele - despre care degustatorii sustin ca scot cafeaua din anonimat!

1. Branza frantuzeasca Brie Noir

Brie Noir este un tip special de branza frantuzeasca cu mucegai, care promite un gust desavarsit cafelei. Este maturata si uscata timp de cel putin zece luni si este alegerea frecventa a francezilor pentru prepararea cafelei. Potrivit acestora, aruncarea catorva bucatele de branza in cafea transforma bautura intr-un deliciu extravagant, demn de cele mai pretentioase papile gustative.

2. Cheesecake

Oricat de bizar ar suna, de acum, nu mai trebuie sa consumi cheesecake-ul separat de cafea. Le poti combina cu succes, pentru o experienta gustativa de neuitat. Taie o bucata de cheesecake, faramiteaz-o cu furculita si adaug-o peste cafeaua fierbinte. Lactatele se vor topi usor, iar restul ingredientelor vor oferi o textura cremoasa si savuroasa bauturii.

3. Oua

Poate cea mai ciudata combinatie la care te puteai gandi ca s-ar preta cafeaua este cea cu oua. Norvegienii sunt fani ai acestei retete inedite de cafea, insa nu toarna oul direct in licoare. Acestia amesteca oul cu cafeaua macinata, inainte de a o prepara. Unii dintre ei adauga chiar si coaja sfaramitata de ou printre particulele aromate de cafea, motivand ca ofera un plus de calciu si substante nutritive bauturii.

4. Sare

Daca nu iti place gustul amar al cafelei, echilibreaza-l cu un varf de cutit de sare. Cei care au testat aceasta combinatie neobisnuita promit o experienta spectaculoasa, de care te vei indragosti la prima degustare.

5. Menta (dropsuri mentolate)

Ai incercat vreodata sa arunci un drops de menta in cafea? Pe langa faptul ca substituie zaharul necesar in bautura, ofera o aroma proaspata, parfumata si racoritoare cafelei, fiind un ingredient perfect pentru vara. Poti substitui dropsurile cu menta proaspata, in special in cafeaua rece, consumata in sezonul cald.

Sursa foto: hdw.eweb4.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare