Ingrediente pentru cafeaua cu sirop de ghimbir
- 2 cesti apa
- 2 cesti zahar
- 2 lingurite ghimbir pudra
- 1 ligurita rasa praf de scortisoara
- 2 plicuri zahar vanilat
- frisca
- cafea
Cum se pregateste cafeaua cu sirop de ghimbir
Pune intr-un ibric mai adanc apa, zaharul, pudra de ghimbir, scortisoara si zaharul vanilat. Amesteca-le si lasa-le pe foc pana cand incep sa fiarba, apoi mentine vasul la foc mic inca 15 minute.
Separat, prepara o ceasca de cafea expresso. Toarna cafeaua intr-o cana, pune peste ea frisca, iar desupra toarna sos de ghimbir si sos caramel.
Cum se serveste cafeaua cu sirop de ghimbir
Cafeaua cu sirop de ghimbir trebuie bauta neaparat fierbinte. Presara pe deasupra cateva migdale macinate si, eventual, un praf de scortisoara. Se poate consuma cu biscuiti de casa.
Sursa foto: cz.pinterest.com