Bauturi

# cafea preparata la rece #cafea

Cafeaua preparata la rece, cea mai tare bautura a verii

Cea mai tare bautura a verii este o cafea preparata la rece. Mai exact cafeaua este rezultatul infuziei cu apa rece timp de 20 de ore a clasicului Cold Brew, de la Starbucks, imbogatit ulterior cu nitrogen. Ce este si mai surprinzator este faptul ca aceasta cafea are doar 5 calorii si nu contine zahar.

 

Noua batura, disponibila in Starbucks Reserve Lipscani, se poate consuma pe loc, fara lapte, gheata sau zahar adaugat, avand o aroma si o textura lejere. Boabele de cafea utilizate in pregatirea bauturii au o aroma dulceaga naturala, completata de crema de nitrogen. in plus, noua cafea rece contine numerosi antioxidanti, benefici pentru o buna functionare a organismului.

Noul sortiment de cafea rece ofera experienta unei cafele cremoase, cu un gust puternic, intr-o cascada de culori, texturi si arome. Nitro Cold Brew este infuzat la rece cu bule mici de nitrogen, care ii confera cafelei o textura spumoasa, o culoare intensa si mici cascade cromatice si texturale dupa turnarea in pahar.

Cafeaua infuzata cu nitrogen a urcat rapid in topul preferintelor pasionatilor de cafea, iar in 2016 Starbucks a introdus-o pentru prima oara in magazinul propriu din Seattle, unde a devenit a doua cea mai populara cafea dupa Caffe Latte. Prepararea noului sortiment de cafea rece necesita utilizarea unui echipament complex. Primul pas in procesul de pregatire a Nitro Cold Brew il reprezinta racirea cafelei cu apa rece, timp de 20 de ore. Ulterior, cafeaua Cold Brew este infuzata cu nitrogen gaz, cu ajutorul unei valve presurizate.

Nitrogenul (azot) cel mai abundent element din atmosfera, este un gaz inert. De vreme ce nu se poate dizolva in apa sau interactiona cu moleculele acesteia, nitrogenul formeaza bule mici care nu modifica gustul cafelei, ci doar textura, transformand-o intr-o bautura cremoasa.

“Suntem bucurosi sa impartasim pasiunea pentru oameni si pasiunea pentru cafea, astfel ca suntem mandri sa anuntam ca Starbucks este primul brand de cafea din Romania care aduce in magazinul propriu Starbucks Reserve tehnologia necesara prepararii Nitro Cold Brew-ului, atat de iubit la nivel international. Noul sortiment de cafea este interesant prin fuziunea notelor subtile aromatice cu textura cremoasa si cromatica in degrade. Este o cafea cu un gust puternic si cu cea mai mare cantitate de cofeina, ideala pentru iubitorii de cafea aromata”, a declarat Karol Zuradzki – Regional Director Romania, Bulgaria & Serbia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului