Cidrul cald cu scortisoara este ideal pentru zilele friguroase. O astfel de bautura calda este ocazia ideala de a folosi condimente specifice sezonului rece , precum scortisoara si cuisoarele.
Ingrediente pentru cald si scortisoara
- 4 1/2 cani
- 1 cana apa
- 2 linguri
- 2 bete scortisoara
- 5 cuisoare intregi
-
1 ghimbir proaspat, decojit.
Cum se prepara cidrul cald cu scortisoara
Amesteca cidrul de mere, apa si zaharul. Pune apoi betele de scortisoara si celelalte ingrediente intr -un saculet de panza si leaga-l. Pune-l apoi in compozitia de cidru .
Lasa cidrul sa fiarba la foc . Da focul mai mic si fierbe 15 minute neacoperit, amestecand mereu. Scoate saculetul.
Cum se serveste cidrul cald cu scortisoara
Toarna cidrul in cani si serveste-l cald, simplu sau insotit de o prajitura sau un alt desert.
Sursa foto: realmomkitchen.com
Autor: Rotaru