Bauturi

#retete #bauturi #sfaturi culinare #retete cocktail #cocktailuri vara #cocktailuri light

Cocktailuri de vara cu putine calorii

Cocktailurile sunt unele dintre bauturile preferate ale verii, insa multe dintre ele contin un numar considerabil de calorii. Nu este nevoie, totusi, sa renunti la aceasta placere simpla din vacanta. Pregateste-ti acasa cocktailuri dietetice.

Iata cateva cocktailuri de vara care contin putine calorii si pe care le poti face chiar la tine in bucatarie:

Margarita cu pepene galben

Pepenele galben poate inlocui cu succes o parte din cantitatea de zahar necesara pentru Margarita. Astfel, vei folosi numai un sfert de cana de zahar. Adauga pepene galben, tequila, menta, suc si felii de lime.

Cocktail cu votca si ghimbir

Intr-un cocktail cu votca, ghimbirul caramelizat si sucul de lamaie pot inlocui complet zaharul. Se caramelizeaza ghimbirul, se adauga sucul de lamaie si se raceste compozitia. Pune gheata intr-un pahar, adauga compozitia de ghimbir, felii de lamaie, votca si apa.

Martini cu pepene rosu

O varianta de vara pentru Martini este cea cu pepene rosu. Preparatul se face din muguri de lavanda, pepene rosu, votca sau gin si cuburi de gheata.

Votca si struguri

Strugurii sunt suficient de dulci pentru a nu mai fi nevoie de zahar. Preseaza-i si amesteca-i cu votca, suc de struguri, suc de lamaie si apa minerala. Garniseste cu o felie de lamaie.

Cocktail din vin cu piersici

Toarna intr-un shaker niste vin alb, suc de piersici, miere, apa minerala si pune cateva bucatele de piersici proaspete.

Cocktail exotic

Amesteca un nectar de agave cu gin, suc proaspat de lamaie si un strop de sampanie. Garniseste cu mure si serveste acest cocktail colorat, cu accente exotice.

Mojito cu capsuni

Siropul dulce sau zaharul din mojito poate fi inlocuit cu capsuni. Mai ai nevoie de apa minerala, rom, frunze de menta proaspata, felii de lime si gheata.

Bloody Mary

Bloody Mary este un cocktail care poate fi facut pentru un brunch sau in a doua parte a zilei. Il poti prepara din sos Worcestershire, votca, suc de legume, suc de lamaie, sare si piper. Garniseste paharul cu o bucata de telina proaspata.

Foto : sheknows.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bauturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare