Bauturi

#sampanie # cum sa servesti sampania # tipuri sampanie # cocktail sampanie

Cum sa servesti si sa bei corect sampania in 5 pasi simpli

Credeai ca paharul este singurul lucru de care trebuie sa tii cont atunci cand servesti sampanie la o petrecere sau cand te bucuri de savoarea ei in intimitatea propriei case? Potrivit expertilor, exista o adevarata "eticheta" in modul de servire si consum al acestei bauturi rafinate. Acestia au identificat cele mai frecvente greseli pe care le fac cei care servesc aceasta bautura si iti ofera si un ghid prin care sa o consumi corect!

1. Foloseste un pahar ingust si inalt

Dintre toate tipurile de pahare pentru sampanie, alege intotdeauna variantele inguste si cu picior inalt, intrucat sunt cele care pastreaza aromele sampaniei mai mult timp. Cele cu gura larga permit eliberarea prea rapida a aromelor si "trezirea" bauturii inainte de a fi consumata complet.

2. Nu umple paharele pana la refuz

Exista un motiv intemeiat pentru care paharele de sampanie nu sunt umplute pana la refuz, ci doar pe sfert. Daca torni prea multa sampanie in pahar, bautura se incalzeste mai repede si isi schimba aroma. Daca torni mai putina, te bucuri de adevarata savoare a acesteia, la o temperatura optima pentru consum.

3. Deschide corect sticla, fara a o agita

Desi multa lume prefera sa agite sticla de sampanie inainte de a o deschide, pentru mai mult spectacol, specialistii sustin ca este o greseala si ca astfel se iroseste o mare parte din gust si savoare. Metoda corecta de deschidere a unei sticle de sampanie presupune trei pasi: asezarea degetului mare pe dop, desurubarea treptata a sarmei de protectie (fara indepartarea ei completa) si indepartarea sticlei de dop. Nu se scoate dopul, ci se sustrage sticla de sub dop, cu miscari lente.

4. Tine paharul de picior

Multe persoane tin gresit paharul de sampanie de cupa, contribuind astfel la incalzirea bauturii din cauza temperaturii mainilor. Pentru a preveni incalzirea sampaniei si schimbarea aromei acesteia, este recomandat sa tii paharul de picior.

5. Serveste-o cu mancaruri grase si sarate

Sampania nu se combina doar cu mancaruri "alese" sau fructe exotice. Specialistii sustin ca bautura completeaza de minune orice preparat gras sau sarat si ii sfatuiesc pe cei care o apreciaza sa o consume oricand doresc, nu doar la ocazii.

Foto: Loxabeauty.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului