1. Foloseste un pahar ingust si inalt
Dintre toate tipurile de pahare pentru sampanie, alege intotdeauna variantele inguste si cu picior inalt, intrucat sunt cele care pastreaza aromele sampaniei mai mult timp. Cele cu gura larga permit eliberarea prea rapida a aromelor si "trezirea" bauturii inainte de a fi consumata complet.
2. Nu umple paharele pana la refuz
Exista un motiv intemeiat pentru care paharele de sampanie nu sunt umplute pana la refuz, ci doar pe sfert. Daca torni prea multa sampanie in pahar, bautura se incalzeste mai repede si isi schimba aroma. Daca torni mai putina, te bucuri de adevarata savoare a acesteia, la o temperatura optima pentru consum.
3. Deschide corect sticla, fara a o agita
Desi multa lume prefera sa agite sticla de sampanie inainte de a o deschide, pentru mai mult spectacol, specialistii sustin ca este o greseala si ca astfel se iroseste o mare parte din gust si savoare. Metoda corecta de deschidere a unei sticle de sampanie presupune trei pasi: asezarea degetului mare pe dop, desurubarea treptata a sarmei de protectie (fara indepartarea ei completa) si indepartarea sticlei de dop. Nu se scoate dopul, ci se sustrage sticla de sub dop, cu miscari lente.
4. Tine paharul de picior
Multe persoane tin gresit paharul de sampanie de cupa, contribuind astfel la incalzirea bauturii din cauza temperaturii mainilor. Pentru a preveni incalzirea sampaniei si schimbarea aromei acesteia, este recomandat sa tii paharul de picior.
5. Serveste-o cu mancaruri grase si sarate
Sampania nu se combina doar cu mancaruri "alese" sau fructe exotice. Specialistii sustin ca bautura completeaza de minune orice preparat gras sau sarat si ii sfatuiesc pe cei care o apreciaza sa o consume oricand doresc, nu doar la ocazii.
Foto: Loxabeauty.com