Bauturi

#granita #suc #zahar #capsuni #frisca

Granita cu capsuni

Granita cu capsuni este o bautura racoritoare , potrivita pentru zilele caniculare de vara. Usor de preparat, aceasta bautura este ideala pentru petrecerile alaturi de prieteni.

 

Ingrediente pentru granita cu capsuni

 

  • 300 ml apa
  • 50 grame zahar
  • 1 kg capsuni
  • frisca.

 

Cum se prepara granita cu capsuni

 

Intr-o cratita , amesteca apa si zaharul. Fierbe amestecul cateva minute, pana cand zaharul se dizolva. Cand zaharul s-a dizolvat, ia cratita de pe foc si lasa amestecul sa se raceasca la temperatura camerei. Intre timp, intr-un blender mixeaza capsunile pana obtii o pasta omogena. Toarna apoi piureul de capsuni peste siropul cu zahar si amesteca bine, pana cand toate ingredientele se incorporeaza.

Transfera amestecul intr-o tava inalta si tine-l la figider timp de 30 de minute. Dupa acest timp, amesteca cu o furculita granita. Repeta acest procedeu la fiecare 30 de minute, timp de 3 ore, pana cand granita este complet inghetata.

 

Cum se serveste granita cu capsuni

 

Granita cu capsuni se serveste in pahare tinute la rece. Se orneaza cu frisca si bucati de capsuni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului