Granita este o bautura-desert racoritoare si aromata. Se prepara foarte usor si poate fi depozitata la rece chiar si doua zile.
Ingrediente pentru granita de visine
- 1 kilograme visine fara samburi
- 10 ml otet balsamic
-
30 grame zahar.
Cum se prepara granita de visine
Cu un blender amesteca bine visinele pana obtii un piure . Strecoara apoi piureul printr-o sita fina. Preseaza bine piureul pana scurgi bine tot sucul.
Adauga apoi peste piureul de visine otetul balsamic si amesteca bine.
Intr-o cratita amesteca zaharul cu 100 ml apa. Lasa pe foc pana cand tot zaharul se dizolva. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca.
Adauga apoi siropul racit peste piureul de visine. Amesteca bine.
Toarna compozita intr-un recipient metalic si da la rece pentru o ora.
Cu o furculita zdrobeste gheata care se formeaza deasupra. Da apoi din nou la rece pentru o ora. Repeta operatiunea de 5 ori.
Granita poate fi depozitata la rece timp de doua zile.
Cum se serveste granita de visine
Granita se serveste in pahare reci.