Ingrediente:
- 1 litru apa
- 6 plicuri de ceai verde
- 1 plic ceai de menta
- o lamaie
- 2-3 frunze de menta proaspata
- gheata
- miere (optional)
Cum se prepara:
Pune apa intr-un ibric incapator si las-o sa dea in clocot. Stinge focul, adauga pliculetele de ceai si amesteca bine cu o lingurita. Lasa ceaiul la infuzat timp de 5 minute.
Scoate plicurile si lasa ceaiul sa ajunga la temperatura camerei. Adauga-l apoi intr-o carafa, toarna peste acesta suc proaspat stors de lamaie, dupa gust si multe cuburi de gheata. La final adauga si funzele proaspete de menta.
Cand servesti ceaiul adauga in paha, mai intai, cuburile de gheata. Apoi completeaza cu bautura.
Sfat: Daca doresti ca ceaiul sa fie dulceag, adauga putina miere.
Sursa foto: pexels.com